Hoe activeer ik mijn simkaart?

De simkaart die je thuis ontvangt is nog niet actief. Ze activeren is simpel. Ga naar het klantenportaal en klik op de link "activeer mijn simkaart". Nog geen account? Maak die hier aan.

Je oude simkaart blijft werken tot het netwerk wegvalt. Vanaf dat moment mag je de simkaart uit je toestel halen en inruilen voor de Neibo simkaart. Voortaan ga je verder via Neibo. 

Je hoeft je oude abonnement niet op te zeggen, dat doen wij voor jou.

Welk formaat van simkaart heb ik nodig?

De simkaart die je ontving is een multi-format model. Je kan zelf het formaat dat je wenst maken door de chip uit het kaartje te drukken. Zowel mini, micro als nano zijn mogelijk. 

Indien je het verkeerde format hebt geselecteerd, kan je dit veranderen door een extra stukje uit de kaart toe te voegen. De meeste moderne smartphones gebruiken een nano-formaat. We raden je aan om even in de gebruiksaanwijzing van je apparaat te kijken welk formaat je nodig hebt. 

Hoe plaats ik de simkaart in mijn toestel?

Je kijkt best even in de handleiding van je toestel waar je de simkaart moet plaatsen. Het is aan te raden om steeds je toestel uit te schakelen wanneer je de simkaart erin stopt. 

Wanneer is mijn simkaart actief?

Je kiest zelf wanneer je je simkaart activeer! Doe dit via het klantenportaal

Koos je voor een Neibonummer?  Zodra de kaart actief is, sturen we je en bericht.

Wil je je oude nummer behouden? Dan is je kaart actief zodra je je oude netwerkbereik verliest.

Hoeveel simkaarten bestel ik maximum per persoon?

Elke abonnee heeft recht op maximaal vijf simkaarten.

Mijn simkaart is gestolen, zoekgeraakt of beschadigd. Hoe kan ik een nieuwe simkaart bestellen?

Als je je simkaart hebt verloren, ze gestolen is of beschadigd of geblokkeerd is geraakt, vraag je een nieuwe aan. Dat proces noemen we sim swap. 
Ga naar neibo.be/simswap en vul het formulier in dat je daar vindt. Nadien verstuur je het via de website rechtstreeks naar ons versturen waarop je een nieuwe simkaart per post zal ontvangen. 

Na de bestelling ontvang je de simkaart binnen de twee à vijf dagen bij je thuis. De kaart krijg je gratis. 

Wanneer je je nieuwe simkaart ontvangt hebben wij je abonnement en verbruik al aan de kaart gekoppeld. Je abonnement blijft dus actief, net zoals het nummer. Je kan de kaart meteen gebruiken! 

Lees hieronder verder wanneer je simkaart is gestolen.

Mijn simkaart werd gestolen, hoe blokkeer ik ze?

Als je simkaart is gestolen of je die niet terugvindt is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te blokkeren. Zo vermijd je ongewenst gebruik. 

Contacteer ons op 1989 of op support@neibo.be om je kaart te blokkeren
. Wij zijn beschikbaar van maandag tot vrijdag tussen 8 uur en 20 uur. Vanuit het buitenland bel je naar +32490461988. 
 

Van zodra je ons verwittigd van je verlies of diefstal, zullen we de kaart blokkeren om elk mogelijk frauduleus gebruik te vermijden. Je abonnement blijft actief, maar kan dus niet meer gebruikt worden op je oude simkaart. 

Mijn telefoon werd gestolen, hoe blokkeer ik die?

Wanneer je ons contacteert om je simkaart te blokkeren is het ook mogelijk om je telefoon of tablet te blokkeren. Op die manier vermijd je elk ongewenst gebruik van je apparaat. Het blokkeren verloopt via ons callcenter op 1989. 

Om je toestel te blokkeren heb je wel het serienummer nodig of het IMEI-nummer. Het gaat om een nummer dat uit 16 cijfers bestaat. je vindt het nummer op de volgende plaats:

  • Achteraan je toestel
  • Op je aankoopfactuur van het toestel
  • Onderaan de batterij van je toestel
  • Door #6# in te toetsen op je toestel en nadien op de beltoets te drukken. 

Wat is een pincode en wat is een pukcode?

De pincode van je simkaart bestaat uit vier cijfers en ontgrendelt je simkaart. Zo krijg je toegang tot het Neibo netwerk. 
De pukcode bestaat uit acht cijfers en dient om je simkaart te deblokkeren, wanneer je meer dan driemaal de verkeerde pincode ingaf. 

Je vindt zowel je pin- als pukcode op je simkaart. 

Afbeelding verwijderd.

Hoe verander ik mijn pincode?

Wanneer je je Neibosimkaart ontvangt zal die een standaard pincode hebben. We raden je aan om die aan te passen zodra je de simkaart ontvangt. Op die manier bescherm je je apparaat.

In sommige apparaten kan je meteen je pincode aanpassen in het menu. Als je die optie niet hebt, verander je je pincode met de volgende toetsencombinatie: **04*OUDE PINCODE*NIEUWE PINCODE*NIEUWE PINCODE#.

Je eindigt door op de beltoets te drukken. Als de verandering succesvol is, zal je een bevestiging ontvangen. 

Een kleine tip: kies geen voor de hand liggende code zoals een opeenvolging van cijfers (1111) of je geboortejaar. 

Mijn voicemail instellen

Je antwoordapparaat instellen doe je door te bellen naar 1987. Dit nummer is gratis in België en de EU. Nadien volg je simpelweg de instructies.

Wanneer ontvang ik mijn simkaart?

We versturen de simkaarten met de post. De levertijd is dus afhankelijk van hun diensten. Normaal gezien zal je binnen de vijf à vijftien dagen je kaart ontvangen. 

Uiteraard zijn sommige periodes drukker dan andere en is extra vertraging altijd mogelijk.

Ik voerde de verkeerde pincode in, wat nu?

Ben je je pincode vergeten en gaf je driemaal een foute code in? Dan blokkeert de simkaart om fraude te vermijden. 

Ze deblokkeren is simpel: gebruik hiervoor je PUK-code. Nadien kies je zelf je nieuwe pincode. 

De PUK-code vind je op het plastieken kaartje waar je simkaart in zat. Heb je dit niet meer? Ga dan naar ons klantenportaal waar je je PUK-code vindt. Lukt het nog niet, contacteer dan onze support op support@neibo.be.