Ons aanbod

Wat is jullie aanbod?

Ons aanbod vind je onder "Abonneren".

Hebben jullie een business aanbod voor ondernemingen, vzw, coöperaties?

In eerste instantie ligt de klemtoon van Neibo op de particuliere klant. Indien je een onderneming, vzw of coöperatie in lijn van onze waarden bent, en je wenst mobiele abonnementen te bemachtigen, neem dan contact met ons op via hello@neibo.be.

Hebben jullie pakketen met TV-Vast Internet-TEL?

Nog niet. Op middellange termijn heeft Neibo als doel om alle klassieke vormen van telecommunicatie aan te bieden: TV, internet en telefonie. Zo kunnen wij ook pakketten aanbieden zoals andere operatoren reeds doen.

Gaan jullie prepaid kaarten aanbieden?

We zullen enkel postpaid abonnementen aanbieden, maar we sluiten niet uit dat we ook prepaidkaarten op de markt brengen als er interesse is bij onze klanten en bij onze coöperanten.

Gaan jullie een meer ethisch en duurzaam aanbod aanbieden zoals Fairphone?

Het doel van Neibo is om op middellange termijn te differentiëren in zijn huidig aanbod en te evolueren naar een duurzamer en ethischer telefonie aanbod. We bewandelen reeds enkele pistes en zijn op dit moment in gesprek met verschillende bedrijven en coöperaties in de sector (Fairphone, recyclage van elektronisch afval, enz.).

Project

Waar komt de naam Neibo vandaan?

Neibo is afkomstig van het Engelse woord “neighbour” dat buur betekent. Het project is een initiatief van Quentin Verstappen, een sociale ondernemer uit Brussel. De coöperatie werd in mei 2018 opgestart en realiseerde een belangrijke fondsenwerving voordat het project werd goedgekeurd. 

Hoe wordt Neibo gefinancierd?

  • Neibo wordt gefinancierd door de coöperanten die het project ondersteunen.

  • Neibo doet op regelmatige basis beroep op ethische financiële spelers om financieringen te bekomen.

 

Wat is een virtuele operator?

Dat is Neibo! Een virtuele operator van mobiele telefonie die telefoniediensten aanbiedt door gebruik te maken van een bestaand netwerk van een andere operator. In België zijn er 3 operatoren die een bestaand netwerk bezitten (Proximus, Orange en Base/Telenet). Neibo maakt gebruik van het netwerk van Orange België.

Wenst u meer te weten over virtuele operatoren, klik dan hier.

Gaan jullie ooit jullie eigen antennes hebben?

Ja! Het doel van Neibo is om 15 000 klanten aan te trekken. Vanaf dan kunnen we beginnen maatregelen te treffen om een volledig MVNO te worden. Dat zal ons toelaten onze eigen simkaarten op de markt te brengen en netwerken in het buitenland op te starten.

Waar is Neibo anders dan andere operatoren?

Neibo lijkt op andere operatoren op het vlak van de diensten die ze aanbiedt (data, bellen, SMS), maar onderscheidt zich in het doel. Eigenlijk is de coöperatie Neibo in handen van zijn abonnees. Het zijn zij die beslissen over de strategische richtingen en de herverdeling van de winsten. Als Neibo goed werkt zijn het de coöperanten die de winnaars zullen zijn. Ook andere projecten die streven naar een meer gelijke wereld zullen er baat bij hebben, aangezien een deel van de winsten naar hen zal worden gestort.

Zal Neibo winstgevend zijn?

Hoe sneller, hoe liever! De rentabiliteit hangt af van het aantal coöperanten/klanten. De huidige prognoses voorspellen dat  er vanaf 2023 winst wordt gemaakt. Daarvoor moeten we geleidelijk aan naar 15 000 klanten.

Welke projecten zal Neibo steunen?

De ondersteunde projecten door Neibo zullen moeten voldoen aan enkele gewogen criteria vermeld in een charter. Dit charter is nog niet vastgelegd en zal voorgelegd worden aan de coöperanten op de algemene vergadering. Het zal gaan om duurzame, ethische en lokale projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijkere samenleving.

Hoeveel procent van de winsten wordt geïnvesteerd in ethische, duurzame en ecologische projecten?

Om de principes van een coöperatie te respecteren, moet dit cijfer vastgelegd worden op de algemene vergadering. Vandaag zou het team van Neibo willen mikken op 30%.

Wat zijn de selectiecriteria voor de ondersteunde projecten?

De ondersteunde projecten door Neibo zullen moeten voldoen aan enkele gewogen criteria vermeld in een charter. Dit charter is nog niet vastgelegd en zal voorgelegd worden aan de coöperanten op de algemene vergadering. Na goedkeuring zal je het hier terugvinden.

Uit wie bestaat het team?

Neibo bestaat uit twee teams.

Het lanceringsteam coördineert de coöperatie. Zij wordt gevormd door ervaren ondernemers die reeds meerdere bedrijven en coöperaties hebben opgestart.

Het technisch team regelt de technische aspecten gelinkt aan onze diensten. Het team is opgebouwd rond experten uit de telecomsector, zoals Effortel, die reeds succesvol virtuele operatoren hebben gelanceerd op de Belgische markt (waaronder Voo of Carrefour Mobile).

Overige

Ik zou willen praten over Neibo in de pers. Hoe begin ik eraan?

Super! Neem gerust een kijkje op onze perspagina waar je ons visuele materiaal en ons persdossier kunt downloaden.

Voor meer informatie (interviews, etc), gelieve contact op te nemen via hello@neibo.be. Ons team beantwoordt je vraag zo spoedig mogelijk.

Kan ik vrijwillig solliciteren om te werken voor Neibo?

Ja! Neibo is een bedrijf in volle ontwikkeling en onze ploeg zou kunnen groeien! Surf naar onze Jobs pagina waar je onze recente vacatures kan terugvinden. Of breng ons op de hoogte van je interesse met een motivatiebrief en je CV via het e-mailadres hello@neibo.be. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.