Ons aanbod

Wat is jullie aanbod?

Ons aanbod vind je onder "Abonneren".

Hebben jullie een business aanbod voor ondernemingen, vzw, coöperaties?

Onze abonnementen zijn beschikbaar voor particulieren en professionelen! Een abonnement op naam van je bedrijf? Laat de bedrijfsgegevens achter tijdens je bestelling en we factureren op je btw-nummer. 

Alle werknemers van je organisatie overzetten naar Neibo? Kan gerust! Met trots tellen we al enkele grotere organisaties onder onze abonnees. Contacteer ons via het contactformulier voor extra info. 

Hebben jullie pakketten met televisie of vast internet/telefonie?

Nog niet. Op middellange termijn heeft Neibo als doel om alle klassieke vormen van telecommunicatie aan te bieden: TV, internet en telefonie. Voorlopig is dit echter toekomstmuziek. 

Gaan jullie prepaid kaarten aanbieden?

We bieden voorlopig enkel postpaid kaarten aan, maar sluiten niet uit dat in de toekomst prepaidkaarten zullen volgen. 

Gaan jullie een duurzamer aanbod brengen zoals Fairphone?

Een samenwerking met Fairphone is al realiteit, want sinds 2022 maakt Neibo deel uit van het Europese collectief FairTEC. Via dat collectief koop of huur je een Fairphone samen met een Neibo-abonnement en het /e/-besturingssysteem. 

Project

Waar komt de naam Neibo vandaan?

Neibo is afkomstig van het Engelse woord “neighbour” dat buur betekent. Het project is een initiatief van Quentin Verstappen, een sociale ondernemer uit Brussel. De coöperatie is in mei 2018 opgestart en slaagde in realiseerde een succesvolle crowdfundingcampagne.

Hoe wordt Neibo gefinancierd?

  • De coöperanten financieren Neibo

  • Neibo doet op regelmatige basis beroep op ethische financiële spelers om financieringen te bekomen.

 

Wat is een virtuele operator?

Dat is Neibo! Een virtuele operator van mobiele telefonie is een speler die telefoniediensten aanbiedt door gebruik te maken van een bestaand netwerk van een andere operator. In België zijn er 3 operatoren die een bestaand netwerk bezitten (Proximus, Orange en Base/Telenet). Neibo maakt gebruik van het netwerk van Orange België.

Wil je meer te weten over virtuele operatoren, klik dan hier.

Gaan jullie ooit jullie eigen antennes hebben?

Ja! Het doel van Neibo is om 15 000 klanten aan te trekken. Vanaf dan kunnen we beginnen maatregelen te treffen om een volledig MVNO te worden. Dat zal ons toelaten onze eigen simkaarten op de markt te brengen en netwerken in het buitenland op te starten.

Waar is Neibo anders dan andere operatoren?

Neibo lijkt op andere operatoren op het vlak van de diensten die ze aanbiedt (data, bellen, SMS), maar onderscheidt zich in het doel. Eigenlijk is de coöperatie Neibo in handen van zijn abonnees. Het zijn zij die beslissen over de strategische richtingen en de herverdeling van de winsten. Als Neibo goed werkt zijn het de coöperanten die de winnaars zullen zijn. Ook andere projecten die streven naar een meer gelijke wereld zullen er baat bij hebben, aangezien we een deel van onze winst in hun zullen investeren. 

Zal Neibo winstgevend zijn?

Hoe sneller, hoe liever! De rentabiliteit hangt af van het aantal coöperanten/klanten. De huidige prognoses voorspellen dat we vanaf 2023 winst zullen maken. Daarvoor moeten we geleidelijk aan naar 15 000 klanten.

Welke projecten zal Neibo steunen?

De ondersteunde projecten door Neibo zullen moeten voldoen aan enkele gewogen criteria vermeld in een charter. Dit charter is nog niet vastgelegd en zal voorgelegd worden aan de coöperanten op de algemene vergadering. Het zal gaan om duurzame, ethische en lokale projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van een eerlijkere samenleving.

Hoeveel procent van de winst zullen jullie investeren in ethische, duurzame en ecologische projecten?

Om de principes van een coöperatie te respecteren, moet dit cijfer vastgelegd worden op de algemene vergadering. Vandaag zou het team van Neibo willen mikken op 30%, maar dit staat nog niet vast. 

Wat zijn de selectiecriteria voor de ondersteunde projecten?

De ondersteunde projecten door Neibo zullen moeten voldoen aan enkele gewogen criteria vermeld in een charter. Dit charter is nog niet vastgelegd en zal voorgelegd worden aan de coöperanten op de algemene vergadering. Na goedkeuring zal je het hier terugvinden.

Uit wie bestaat het team?

Neibo bestaat uit twee teams.

De dagdagelijkse werking is in handen van Quentin, Noémi en Dries

Het technisch team regelt de technische aspecten gelinkt aan onze diensten. Het team is opgebouwd rond experten uit de telecomsector, zoals Effortel, die reeds succesvol virtuele operatoren hebben gelanceerd op de Belgische markt (waaronder Voo of Carrefour Mobile).

Overige

Ik wil praten over Neibo in de pers. Hoe begin ik eraan?

Super! Neem gerust een kijkje op onze perspagina waar je ons visuele materiaal en ons persdossier vindt.

Voor meer informatie (interviews, etc) neem je contact met het contactformullier. 

Ik wil vrijwillig solliciteren voor Neibo

Dat mag! Neibo is een bedrijf in volle ontwikkeling en onze ploeg zou kunnen groeien! Surf naar onze Jobs pagina waar je onze recente vacatures kan terugvinden. Of breng ons op de hoogte van je interesse met een motivatiebrief en je cv via het e-mailadres hello@neibo.be. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.