First slide

Een coöperatie is een democratisch businessmodel tussen een individu en een non-profitorganisatie.

Een wederzijds, duurzaam engagement ontstaat tussen de coöperatie en zijn leden, de coöperanten.

Slide 3

Iedereen kan coöperant worden. De coöperanten bezitten elk een gedeelte van de coöperatie. Zij worden aandeelhouders van de organisatie en nemen deel aan de ontwikkeling ervan.

Slide 4

Als u coöperant wordt bij Neibo, hebt u een stem in de keuzes die voor de coöperatie van toepassing zijn. U stemt mee op de Algemene Vergadering en u maakt samen met de andere coöperanten beslissingen over hoe de winsten van de organisatie verdeeld worden. U kiest welke duurzame, ethische en lokale projecten worden gesteund door Neibo.

Slide 5

Als Neibo succesvol is, profiteert u van uw investering door middel van dividenden en u ondersteunt ethische, lokale en duurzame projecten naar uw keuze.

Slide 6

Coöperant zijn, betekent dus deel uitmaken van een burgerinitiatief dat streeft naar een meer gelijke samenleving!

MVNO

 

Hoe werkt een mobiele virtuele operator?

Neibo wordt wat wij noemen een mobiele virtueel operator. Dat betekent dat Neibo zijn diensten zal aanbieden door het huren van antennes van een andere operator. In ons geval van Orange Belgium.

Om een virtueel operator beter te kunnen begrijpen dient er een onderscheid te worden gemaakt tussen 3 types van actoren : MNO's, MVNE's en MVNO's. Het schema hiernaast geeft u meer uitleg.

Samengevat huurt een MVNO software van een MVNE die haar toelaat om commerciële activiteiten te beheren. Daarnaast koopt ze belminuten/data van een MNO om aan haar eigen klanten te kunnen aanbieden.