Statuten en aandelen

Bestseller

aandeel C
« burger »

Aandelen C zijn er voor fysieke personen. Met andere woorden: gewone burgers en toekomstige abonnees die ons willen versterken.

1 aandeel C = €20

Gemiddeld koopt een coöperant tussen de twee en vier aandelen.

Coöperant worden 

aandeel B
« steun »

De aandelen B zijn er voor rechtspersonen die Neibo willen steunen. Dit is de voorkeurscategorie voor vzw's, coöperaties en anderen bedrijven.

1 AANDEEL B = €100

Heb je interesse in een aandeel B? Neem dan contact met ons op.

Partners

Ze steunen ons

newbLa ferme - nos pilifs

Reseau transitionPour la solidarite

bruxeo

samensterker

 

Andere soorten aandelen

Aandelen A "Garanties"

De aandelen A (garanties) zijn aandelen opgemaakt tijdens de oprichting. Ze zijn gekocht door natuurlijke personen of door rechtspersonen. De aandeelhouders hebben een specifieke opdracht, want zij waken erover dat Neibo steeds haar maatschappelijke doelstellingen respecteert. 

Aandelen van het type A hebben een nominale waarde van 100 euro.

Aandelen D "Institutionele investeerders" 

Deze aandelen zijn enkel bestemd voor rechtspersonen met financiële expertise binnen een domein gelinkt aan de doelstellingen van de onderneming. 

Aandelen van de categorie D hebben een nominale waarde van 100 euro. 

 

UITGIFTE VAN AANDELEN

De crowdfunding-campagne van Neibo is een openbare aanbieding gericht aan het Belgische publiek. De openbare aanbieding is begrensd op een totaal bedrag van 500 000 euro per 12 maanden en op een bedrag van 5000 euro per coöperant, en geniet een uitzondering op de plicht om een prospectus te moeten publiceren. De openbare aanbieding van Neibo is gestart op 25/05/2018 en is niet beperkt in tijd.

De hierboven vermeldde openbare aanbieding is niet onderworpen aan de plicht om een prospectus te publiceren. Daarom willen we erop wijzen dat er geen voorafgaande controle is gebeurd door de FSMA (de waakhond over financiële markten en diensten).

Neibo onderlijnt dat een gedane investering in een coöperatie geen automatische garantie biedt op een rendement op het geïnvesteerde kapitaal.
 

statuten

De statuten van Neibo consulteer je hier.